måndag 24 januari 2011

Vårens trender

I lördags var vi på en stor inredningsmässa och blev såååå inpirerade av allt nytt till våren =). Temat för mässan var "Glorious mix" och det är även ledorden för vårens trender. Det strikta minimalistiska i vitt/svart är helt ute och nu är det återigen Färg som gäller. Märkesvaror får nu ge vika för en blandning av nytt och gammalt - ärvt och nött blandas med nytt och blankt. Den lantliga "Shabby chic- stilen" finns kvar, men nu ska det inte bara vara vitt, utan kompletteras med massor av härliga pastellfärger. Gärna i kombination med mormors gamla broderade bonad, rosenkoppar och trasmattor. Lila i olika nyanser är en av vårens stora färger, liksom rosa och turkos och ljusgrönt. Och ja, det är sant: 80-talet är tillbaka även i inredningsvärlden =). Till och med furu och trärent är inne igen. Och detaljer i guld och silver är ett måste i vår.
Trenden framför allt är att skapa ett personligt hem - fram med familjefoton, böcker och allt annat som varit bortplockat i det minimalistiska hemmet.
Självklart har vi beställt hem massor av nya läckra inredningsdetaljer som passar perfekt in i dessa nya trender och det kommer att trilla in nyheter i vår butik i princip varje vecka under våren - så håll utkik här på bloggen och titta in på Mofas Hus lite då och då. Välkomna!